zwarte-zee.reismee.nl

op zee en in Slovenie / at sea and in Slovenia (at the end in English)

Zaterdag de 21e begint zonnig maar naarmate we het zuidelijkste punt van de cruise naderen, komt er meer bewolking. Ik kijk naar de kookdemonstratie in het theater en loop mee met de galley tour. We horen en zien dat er 157 mensen dagelijks bezig zijn met het verzorgen van een kleine 700 passagiers, 86 daarvan in de keuken (van afwassers tot chefs) en de rest in de bediening. Daarnaast zorgen ze ook nog voor 375 bemanningsleden. De hoeveelheid voedsel is ook enorm, wat te denken van 250 liter koffie per dag, 200 liter soep, 600 sandwiches en de rest van het voer ga ik nu niet omrekenen van Amerikaanse hoeveelheden naar normale getallen. Helaas doet het geheugenkaartje in mijn camera wat moeilijk, dus ik kan er geen plaatjes bij zetten.


Met trivia weer 10 punten. Het lijkt niet beter te worden. Oh, broertje, dat waterbassin ligt onder het plein bij Aya Sofia. Net als het Hippodroom is het bedekt met een meter of wat latere bebouwing is ons verteld. Maar er mag niks meer op gebouwd worden om te voorkomen dat het nog meer verstoord wordt. Klopt dat? Moet enorm zijn, maar we zijn daar niet in geweest, alleen bovenop en we hebben de toren gezien die het water oppompte. Ze waren 2000 jaar geleden best knap in die dingen. En voor de modernere mens: James Bond’s From Russia with Love is er deels opgenomen.


Rond de middag als we in de Elasfonisos Strait zijn tussen de Peloponnesos en het eiland Kythira is het weer stralend zonnig. ’s Middags verbetert trivia-team Nederland-Schotland het resultaat met 50% door 15 punten te scoren.


Om halfacht is er een cocktailreceptie voor de leden van de Captain’s Circle en aangezien dat 83% van de gasten is, zit het theater aardig vol. Daarna is de formal night en lopen de chef en de maître d’ rond om ge complimenten in ontvangst te nemen.


Zondag 22 september zien we bij het opstaan de hak van de Italiaanse laars en rond negen uur zijn we dwars van Brindisi. We zijn vannacht weer terug gegaan naar de Nederlandse klok. Rustige ochtend en lunch, vrij harde wind maar zonnig. We scoren nog een Italiaanse vuurtoren rond vier uur in de middag als we aan de andere kant in de verte de eilanden voor de kust van Kroatië zien.


Leuk Riekje dat je met Jelle op het klif bent gaan zitten en zo’n goed resultaat had (waren er veel “De Boers” bij?); heb ik ook al eens voorgesteld aan Henk, maar toen niet gedaan. En dit uitzicht is inderdaad anders, maar ook mooi.


Maandag de 23e weer prachtig weer als we bij het ochtendgloren wakker worden terwijl we de baai van Koper binnenvaren. We zijn vandaag in Slovenië. We lopen een rondje door de oude stad, waar het duidelijk is dat er veel Italiaanse invloed is geweest, logisch Triëst is vlakbij. We drinken koffie aan de wal en genieten van oude gebouwen en smalle straatjes.


Aan het eind van de middag pakken we het grootste deel van onze bagage in, want de koffer moet voor we gaan eten rond acht uur, voor de deur worden gezet. Morgenochtend om tien uur gaan we in Venetië met alleen handbagage van boord. We hebben een transfer naar het vliegveld


Saturday September 21 starts sunny, more clouds later when we are near the most southern tip of the cruise. When we are in Elafonisos Strait between Peloponnisos and the island Kythira it is bright and suny again. I take part in the galley tour, but my camera refuse to register the photos on the memory card. Well I’ll try another one on another cruise. Trivia ends with 10 points again. In the afternoon our Scottish-Dutch team improves by 50% to 15 points. After the cocktail reception in the theatre dinner is formal tonight.


The cruise lasts 12 days and ends next Tuesday, so it is not very long.


Sunday morning we see the Italian coast and around 9 a.m. we are near Brindisi. We are back to Western-European time. The wind is strong, but it is sunny.


Monday the 23rd is sunny again. We arrive in Koper, the harbour town of Slovenia. We take a walk around the old city and enjoy the narrow streets and old buildings. They have lovely coffee here! In the afternoon we pack our bags as we will have to put them outside our cabin before we go for dinner around 8 p.m. We will leave the ship tomorrow morning in Venice with only our carry-ons. We have a transfer to Venice Airport at 10 a.m.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!